Updates

Nieuws

Blijf op de hoogte. kmo-advies.be verzamelt hier de laatste nieuwtjes voor jou.

Vastgoed via vennootschap: de voor- en nadelen van investeren in immo

De lage rente maakt investeren in vastgoed erg aantrekkelijk. Is het een goed idee om een kantoor, woning of gebouw aan te kopen via de vennootschap? Of doe je dat toch beter privé? Helaas is het antwoord op die vraag niet zo eenvoudig. We sommen vier voor- en nadelen op.

> Lees verder

Iedereen online? Nieuwe initiatieven na de coronacrisis

De coronacrisis heeft ook een positieve kant. Nooit eerder transformeerden bedrijven – en zelfs hele sectoren – zo snel. Ondernemers blonken massaal hun websites op en vergemakkelijkten de stap naar online shoppen of adviesverlening. We zetten enkele tips op een rij voor wie meer wil inzetten op online aanwezigheid.

> Lees verder

Je optimale loon als zelfstandige, het uitpluizen waard

Elke zelfstandige wil een mooi inkomen, laat daarom regelmatig bekijken of je je loon kan optimaliseren. Welke mogelijkheden je hebt, hangt onder andere af van de rechtsvorm waaronder je je onderneming opricht: eenmanszaak of vennootschap. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn en welke optimalisatiemogelijkheden er bestaan.

> Lees verder

Een bedrijfsadviseur, ook interessant voor jouw onderneming

Op elk moment van het ondernemerschap kan je beroep doen op een bedrijfsadviseur. Voor advies of begeleiding op maat of als klankbord in je Raad van Bestuur, bijvoorbeeld. We zetten de voordelen van zo’n externe expert op een rijtje.

> Lees verder

Hoeveel pensioen krijg je als zelfstandige?

Laten we onmiddellijk met de deur in huis vallen: het wettelijke pensioen van een zelfstandige ligt in België niet zo hoog. Alles hangt af van je loopbaan, je gezinssituatie en je inkomsten. Kort samengevat: hoe langer je loopbaan was én hoe hoger je beroepsinkomen, hoe hoger je wettelijk pensioen zal zijn.

> Lees verder

Hoe hou je je onderneming financieel gezond na de coronacrisis?

Sinds maart 2020 veranderde de economische realiteit van veel ondernemers drastisch: handelaars sloten (verplicht) hun deuren, werknemers werden technisch werkloos, agenda’s liepen leeg. Ook nu de economie langzaam weer opstart, voelen we de impact van de lockdown nog, vooral financieel. Hoog tijd dus om een financiële stand van zaken op te maken en je te wapenen voor de toekomst.

> Lees verder

Hoe blijf jij op de hoogte?

Volg kmo-advies.be via onze LinkedIn-pagina en onze Facebookaccount: geen stormvloed aan berichten, maar interressante professionele updates voor jou als bedrijfsleider of jouw onderneming.

> Lees verder