Een bedrijfsadviseur, ook interessant voor jouw onderneming


> ondertitel komt hier

06/08/2020

Op elk moment van het ondernemerschap kan je beroep doen op een bedrijfsadviseur. Voor advies of begeleiding op maat of als klankbord in je Raad van Bestuur, bijvoorbeeld. We zetten de voordelen van zo’n externe expert op een rijtje.

 1. Hij heeft kennis van zaken
  Een bedrijfsadviseur is een expert, en een doorwinterde ondernemer. Hij weet wat het is om een eigen zaak te runnen en wat daar allemaal bij komt kijken. Op basis van eigen ervaring ondersteunt hij kmo’s en zelfstandigen op strategisch, financieel en hr-vlak.
 2. Hij biedt je een frisse blik
  Een externe expert is geen lid van het team, maar een buitenstaander. Een die met een frisse blik kan rondkijken in en naar jouw onderneming en je daardoor op een neutrale manier kan adviseren en begeleiden. Soms is hij het helemaal met je eens, maar als het nodig is, kan hij ook kritisch uit de hoek komen. Met één doel: jou en je onderneming zo goed mogelijk ondersteunen.
 3. Hij adviseert en begeleidt op maat van jouw onderneming
  Op tientallen websites vind je informatie over de beste investeringen, fiscale voordelen en personeelsmanagement. Maar wat is nu het beste voor jou, jouw personeel, jouw zaak? Een bedrijfsadviseur werkt op maat van jouw toekomstplannen, door te luisteren en met jou op zoek te gaan naar de beste aanpak.
 4. Hij is een eerlijk klankbord
  Een bedrijfsadviseur kan ook op een meer structurele manier deel uitmaken van je onderneming. Als lid van de Raad van Bestuur, Raad van Advies of de Algemene Vergadering, bijvoorbeeld. En twijfel je over een investering of wil je een nieuw idee aftoetsen? Ook dan staat een bedrijfsadviseur voor je klaar, met eerlijk en persoonlijk advies. Zo kan jij de beste keuze maken voor jou en je zaak.
 5. Hij spreekt duidelijke taal
  Duidelijk en verstaanbaar. Dat is de taal die onze bedrijfsadviseurs spreken. Geen ingewikkeld vakjargon of moeilijke presentaties, maar advies waarmee jij onmiddellijk aan de slag kan.
 6. Hij is geen accountant (en dat is een meerwaarde)
  Accountants ondersteunen bedrijven op boekhoudkundig en fiscaal vlak. Een bedrijfsadviseur zal ook aandacht hebben voor de cijfers, maar geeft je breder advies én werkt vrij van alle deadlines vanuit de overheid. En heb je nood aan een goede boekhouder? Dan verwijzen we je graag door naar een van onze partners.

 

Met een persoonlijke bedrijfsadviseur aan je zij neem je als bedrijfsleider de beste strategische, financiële en hr-beslissingen, voor jou en je onderneming.

Ja, ik boek een gesprek met een bedrijfsadviseur van kmo-advies.be